
Tropicielom zdrowych smaków polecam, bardzo ciekawy i oryginalny blog żywieniowy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wiedza, którą tu znajdziecie, to między innymi wyniki badań prowadzonych przez naukowców SGGW.
Autorem blogu Akademia Dobrego Smaku jest dr Alicja Ponder (Zakład Żywności Ekologicznej, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej SGGW) która, jako naukowiec analizuje zawartość związków biologicznie czynnych w żywności z upraw ekologicznych. W planach, mamy ciekawy wykład i spotkanie ze słuchaczami GUTW. Wspaniałe przepisy, dużo ciekawostek, a wszystko z wiarygodnych źródeł. Piękne zdjęcia cieszą oko i co w blogach rzadko się zdarza nie ma tu żadnych reklam.
Proponuję przejrzeć wszystkie wpisy, również te z lat poprzednich.
Miłej lektury
M.G.
Kliknij w poniższy link